blog

23.10.2020Dominika

Při výběru mobilního operátora je nutno pečlivě zvážit, co opravdu potřebujete.
Neorientujte se pouze podle nízké ceny, spíše si prověřte, co všechno tato cena zahrnuje a jaké výhody vám daný operátor nabízí. Proč vyzkoušet virtuálního operátora?

Výběru tarifu jsme se už věnovali v jednom z předchozích článků. Podrobně zde uvádíme, jak si spočítat objem dat, která ke svému fungování budete potřebovat, aby nikdy nenastal problém s jejich nedostatkem. Nyní se zaměříme na známé mobilní operátory a provedeme orientační srovnání.

Neomezený tarif – ano, nebo ne?

Velká trojka, jak bývají často nazýváni Vodafone, O2 a T-Mobile přichází s mnoha různými výhodami, jsou ale opravdu lepší než výhody virtuálů?

Neomezený tarif od Vodafonu nabízí kombinaci s domácím internetem a obsahuje neomezené volání i SMS do všech sítí tohoto operátora. T-Mobile má k dispozici tři nabídky, které se liší objemem a rychlostí mobilních dat a podobně je tomu i u operátora O2. U obou můžete čekat neomezené SMS i volání.

Všechny tyto možnosti zní zajímavě, na druhou stranu jsou ale oproti službám virtuálních operátorů drahé a mnoho lidí je ani plně nevyužije. Pokud internet v mobilu používáte jenom někdy a ve zbytku času jste na Wi-Fi, nebo na telefonu příliš času denně nestrávíte (např. senioři), neomezený tarif se vám nevyplatí.

Virtuální operátoři

U všech virtuálních operátorů patří k hlavním benefitům především nižší cena. Mezi nejznámější se řadí Blesk mobil a Tesco Mobile. Blesk mobil klientům umožňuje levné volání do všech sítí, snadný přenos telefonního čísla a užívání výhodných datových balíčků –  bez jakýchkoliv dlouhodobých závazků. Tesco Mobile vám zase kromě bezplatného volání a SMS (v rámci této sítě) slibuje volání do ostatních sítí za zvýhodněnou cenu. To ovšem nejsou zdaleka jediné dostupné výhody, na trhu je mnoho dalších virtuálů – mezi nimi i Telestica.

U Telestici máte k dispozici tarify za cenu 100 až 300 Kč měsíčně. Ke každému se váže určité množství volných minut a objem dat, který si můžete dle potřeby libovolně navýšit – tarif lze měnit jednou za zaúčtovací období a nemusíte se k ničemu upisovat. Mezi možnostmi najdete i dětský a seniorský tarif. Jednou z největších výhod je potom to, že si můžete užívat tarifu na tři měsíce zdarma – stačí službu doporučit vašim známým. Čím víc nových zákazníků přivedete, tím déle budete mít bezplatný paušál.

A jak je to s voláním v zahraničí?

V Lichtenštejnsku, Norsku, na Islandu i ve dvaceti osmi zemích Evropské unie platí stejné ceny jako v České republice.

Zpět do blogu

Autoři blogu