Nejlepší mobilní tarify pro seniory a školáky? Zjistěte, které to jsou

blog

05.10.2020Adéla

Jak zvolit vhodnou variantu tarifu pro děti základní školy nebo pro vaše prarodiče? Nabízí se vám celá řada možností – od předplacené karty až po paušální programy. Co je pro vás výhodnější a proč? Dočtete se v našem článku.

Kritéria, podle kterých vybírat tarif pro školáka, se vlastně příliš neliší od těch, kterými se řídí dospělý. Záleží samozřejmě na věku dítěte a na tom, co všechno mu chcete umožnit.
U seniora je zase dobré zvážit, co skutečně využije a nakolik je technicky zdatný. Někomu stačí vyloženě volání a psaní SMS zpráv, jiný bez problému brouzdá po internetu.

Mobilní tarif pro mladší děti

Hranice, kdy dítěti pořídit mobilní telefon, není jasně nastavená. Rozhodnutí je tedy čistě na vás – pokud ale dítě nastupuje do školy, určitě je to vhodné. Většina jeho spolužáků už nejspíš telefon bude mít a hlavně získáte větší kontrolu. Snáze se vám bude domlouvat na důležitých věcech a váš potomek se sotva může vymlouvat na to, že vám neměl jak dát vědět.

V tomto případě se velmi často volí předplacené karty – nemusíte se bát, že vaše ratolest provolá tisíce korun za hovory do zahraničí. Nevýhodou této alternativy je však to, že kartu musíte neustále nabíjet a hovory jsou často zbytečné drahé.

Lepší a zajímavější možnost představuje dětský tarif. Volání na placené linky zde vůbec není možné a také službu roamingu či volání do zahraničí musíte dítěti nejprve povolit, jinak nemůže využívat ani jedno. Měsíčně zaplatíte pouze 100 Kč a svému potomkovi se kdykoliv bez problému dovoláte – Telestica totiž využívá infrastruktury operátora T-Mobile, který se může pyšnit skvělým pokrytím na území celé České republiky. Tento tarif navíc kromě volných minut nabízí 50 MB dat zdarma.

A co tarif pro starší děti a studenty?

Starší děti budou mít o něco náročnější požadavky. A nejen kvůli své zábavě, i ve škole mohou potřebovat mobilní data a připojení k internetu, aby si mohli rychle dohledat nějakou informaci.

základnímu tarifu můžete přidat internet s objemem dat 300 MB, 1 GB nebo 2 GB. Množství dat je možné dle potřeby navýšit.

Praktické řešení pro seniory

Většinou je zbytečné utrácet ze předražený balíček, když váš dědeček nepotřebuje nic jiného než vám čas od času zavolat, nebo napsat SMS zprávu, aby zjistil, jak se máte. Seniorský tarif stojí 100 Kč za měsíc a podobně jako u toho dětského nelze volat na placené informační linky nebo soutěže. Váš děda bude mít k dispozici 50 volných minut a 50 MB mobilních dat zdarma. Volání a SMS zprávy v síti Telestica stojí 0,50 Kč a do ostatních sítí 1,50 Kč.

Jestli je ale někdo z vašich prarodičů milovníkem moderních technologií, chce si vyhledávat informace na internetu a být neustále informován, můžete mu přidat vyšší objem dat.

Zpět do blogu

Autoři blogu