blog

02.11.2020Dominika

TARIF PRO DĚTI

Standardním vybavením školáků se v posledních letech stal mobilní telefon. Jak už to mezi dětmi a dospěláky bývá, každého zajímá něco jiného, a to platí i v tomto případě. Pro děti je nejdůležitější poslední model oblíbené značky mobilních telefonů. Pro rodiče je hlavním tématem vybrat správný tarif. A jak by mohl takový tarif pro děti vypadat se dočtete v našem článku.

Rodičům jde především o to, aby mohlo dítě v případě potřeby zavolat nebo napsat SMS. Kromě toho je ale dobré se zaměřit na nastavení tarifu - především blokaci volání a SMS na placené informační linky nebo soutěže, blokaci mezinárodních hovorů a MMS. Podle věku dítěte je třeba zvolit vhodný limit mobilních dat. Pro základní datové využití jako je posílaní zpráv přes messengery stačí bohatě doslova pár megabajtů - 1 000 průměrně dlouhých zpráv poslaných přeš WhatsApp, Viber nebo Messenger spotřebuje méně než 1 MB. O něco více datově náročné je přidávání příspěvků a četování na Facebooku nebo Twitteru – i zde ale vystačíme s jednotkami až desítkami MB.

U nás v Telestice jsme proto vytvořili tarif, který splňuje výše uvedené doporučení. Dětský tarif za 100 Kč měsíčně obsahuje:

  • 50 volných minut, které převádíme do následujícího zúčtovacího období
  • 50 MB dat
  • volání a SMS v síti Telestica za 0,50 Kč
  • volání a SMS do ostatních sítí za 1,50 Kč
  • bez jednorázových poplatků, bez závazků a se smlouvou na dobu neurčitou.

Na takovém tarifu by se mohli shodnout děti i rodiče.

Zpět do blogu

Autoři blogu