Největší výhody virtuálního mobilního operátora – které to jsou?

blog

13.08.2020Dominika

Vodafone, T-Mobile a O2 patří k nejznámějším poskytovatelům mobilních služeb u nás, nejsou však jedinou volbou. Stále častěji se setkáte také s virtuálními operátory, kteří mají v záloze nejednu zajímavou nabídku – jako nižší náklady na volání a výhodnější tarify.

Častou obavou, která se s virtuálními operátory pojí, je neexistující informační linka a prémiové balíčky. To ale samozřejmě neplatí ve všech případech – jako třeba u Telesticy. Žádná komunikace s automaty vás zde nečeká – jednat budete vždy přímo s operátorem, takže všechny potíže snadno vyřešíte. Pojďme se nyní zblízka podívat na některé z jejich nejlákavějších výhod.

1. Výhodnější tarify

Virtuální operátoři nemají vlastní infrastrukturu a musí být proto napojeni na některého ze tří zmíněných provozovatelů mobilních sítí. Na druhou stranu ale mohou nabídnout nižší ceny za volání a přehlednější nabídku služeb. Každý z nich samozřejmě poskytuje trochu jiné podmínky.

Telestica nabízí například Tarif 100 s objemem dat 50 MB, 50 volnými minutami do všech sítí a cenou 0,50 Kč za minutu volání v síti Telesticy a do ostatních sítí potom za 1,50 Kč (totéž platí i u SMS zpráv). Měsíční cena je odpovídající – 100 Kč. Rozšířenější je potom jejich Tarif 200 nebo Tarif 300 – cena za minutu hovoru a objem dat jsou v obou případech stejné jako u Tarifu 100, liší se ale počet volných minut. A když volné minuty nevyčerpáte, automaticky se převádějí do dalšího zaúčtovacího období. Tarif navíc můžete libovolně měnit (tzn. jednou za zaúčtovací období, změna tarifu začne platit vždy od dalšího kalendářního měsíce).

2. SIM kartu máte zdarma

U Telesticy získáte zdarma v podstatě všechno, co jde. Výroba, zaslání i aktivace vaší SIM karty je zcela bezplatná. Žádné další náklady vás nepřekvapí ani v případě, že jste se rozhodli přejít od jiného mobilního operátora a číslo si nechat převést. Podmínky jsou nastavené velmi jednoduše a nečekají vás ani skryté poplatky.

3. Nemusíte se k ničemu upisovat

Smlouva je na dobu neurčitou, nemusíte se tedy obávat závazku, který by vám jen znepříjemňoval život. Když vám něco nebude vyhovovat, stačí se domluvit, nebo můžete smlouvu kdykoliv vypovědět. Výpovědní lhůta je pouze jeden měsíc.

4. Můžete využít dětský tarif a pomoci životnímu prostředí

Chcete, aby se vám váš potomek bez problému dovolal a zbytečně neprovolával spoustu peněz na placených linkách? Potom zvažte možnost dětského tarifu, který volání na placené linky vůbec neumožňuje. Jestli bude vaše dítě moci volat do zahraničí, nebo využít služby roamingu, je už pak čistě na vás. Měsíčně vás tarif přijde jen na 100 Kč.

Nabízí se také speciální akce pro základní školy, která pomůže podpořit dobrou věc. Základní škola dostane speciální kód, který se zadá při objednávce tarifu pro jednotlivé žáky – každých 10 objednávek se stejným kódem odmění Telestica výsadbou nového stromu. Jak to celé probíhá, se můžete dočíst zde.

 

 

Zpět do blogu

Autoři blogu